top of page

Turku Airshow 2015

Suomen Ilmailuliiton ja Turun Lentokerhon yhdessä järjestämä vuoden päälentonäytös tarjosi jälleen kerran toinen toistaan hienompia lentoesityksiä. Erityisesti paljon kylmähkössä säässä lämmitti mieltä hieno Turun Lentokerhon kahdella RF5 Tuulia moottoripurjekoneilla suoritettu taitolentoesitys, vastaava kone kun löytyy myös Varkauden Lentokerhon lentokalustosta:

Hienoa katsottavaa oli myös mm. Turkin ilmavoimien esitys 7:llä NF-5 suihkukoneellaan hienoine värisavuineen:

Vakuuttavaa oli myös Suomen Ilmavoimien Hornetin liikehtiminen ja erityisesti sen vatsanpohjassa asti tuntuva jyrinä jälkipoltinten antaessa voimaa nousuun alempana suoritetun liikkeen jälkeen. Hornet onkin varsin ketterä kone ja tiivistysjuovat koneen etuosassa kertovat ettei pilottikaan ihan helpolla tainnut päästä:

Historiaa tehtiin myös lentämällä muodostelmassa ensi kertaa 3 eri sukupolven Suomen Ilmavoimien harjoitushävittäjällä; Fouga Magister, Mig-15UTI ja Hawk Mk51 puljassa:

Lue lisää Turku Airshow 2015 sivustolta


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page