top of page

KALUSTO

Kerhon konekalustoon kuuluu 6 lentokonetta, joista 3 purjekonetta, yksi moottoripurjekone ja 2 hinauksiinkin käytettävää pienkonetta. Alla tarkempia tietoja kerhon omistuksessa olevista koneista.

Koulukoneen virkaa hoitaa kaksipaikkainen Puchacz (OH-828). Koneen hyviin puoliin kuuluu, että sillä voidaan ajaa täydellinen syöksykierre, toisin kuin esimerkiksi ASK-21 -tyyppisellä koneella.

Kerhon moottoripurjehtija on hieman harvinaislaatuisempi Tuulia 2 -tyyppinen kaksipaikkainen. Matka taittuu rivakkaan 160 km/h, ja kone on muutenkin mukava lentolaite!

PW 5 (OH-885) toimii yksipaikkaisena harjoituskoneena. Helppo ja tehokas ohjattavuus on koneelle ominaista. Kone tottelee ohjausta erittäin tarkasti. Se on kuin "käden jatke".

Kalustomme keulakuvana on suomalaisvalmisteinen PIK-20 purjekone tunnuksella OH-522. Vaikka kone ei enää pärjääkään huippuluokan vehkeille, on se silti mukava matkantekijä ja harjoituskone.

Pääasiallisena hinurinamme toimii tämä nelipaikkainen Rallye (OH-SEI), Tehoa riittää ainakin yllin kyllin. Koneessa on vinssi hinausköyden sisäänkelausta varten, säästäen laskuvaiheessa aikaa, kun hinausköyttä ei tarvitse tiputta kentälle

Toinen hinuri on Auster (OH-AUA). Tällä kaksipaikkaisella koneella harrastetaan myös normaalia moottorilentoa. Talvella kone saa alleen sukset.

Oheisessa listassa luetteloituna Varkaudessa yli 6kk asemapaikkaansa pitäneet koneet. Luettelon laatinut T Wahlaman.

bottom of page