top of page
Purjelennon tutustumiskurssit 2016

Varkauden Lentokerho Ry järjestää useina viikonloppuna kesän aikana purjelennon tutustumiskursseja. Tutustumiskurssin jälkeen voi halutessaan jatkaa purjelennon peruskurssille.

Tutustumiskurssi sisältää pari tuntia teoriaa ja kaksi koululentoa etupenkillä, opettajan hoitaessa lentoonlähdöt ja laskeutumiset takapenkiltä. Koe purjelennon viehätys ja esteettömät näköalat purjekoneen ohjaamosta. 

Tutustumiskurssille voi osallistua sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta ja varsinaista yläikärajaa ei olekaan.

Tutustumiskurssin hinta vain 120 €

Ota yhteyttä lennonopettajaamme ja sovi aika tutustumiskurssille: Puh: 040 720 3222 / Vesa Kumpulainen

Koulutusohjelma

Kurssilla noudatetaan EASA SFCL SPL määräyksiä ja Suomen Ilmailuliiton SPL koulutusohjelmaa. Tässä esitelty kurssisisältö toimii aloituksena lentokurssille ja on suhteutettu sen hintaan. Myöhemmin voidaan kurssia jatkaa erillisen sopimuksen mukaan seuraten koulutusohjelmaa ja määräyksiä.

Teoriaopetus

Tutustumiskurssilla oppilaalle annetaan yleistietoa purjelennosta. Teoriaosuus käsittää noin kahden tunnin pituisen opetuksen, joka sisältää virallisen ohjelman määrittelemät osa-alueet (TUT).

Lentokoulutus

Tutustumiskurssi sisältää sopimuksen mukaan kaksi koululentoa opettajan kanssa. Lennon pituus tilanteen ja sopimuksen mukaan 10 – 30 min. Lennon aikana oppilas saa opetella ohjaamista turvallisessa korkeudessa opettajan ohjeiden mukaan. Opettaja suorittaa lentoonlähdöt ja laskeutumiset.

Kurssin kesto

Tutustumiskurssin oppilasmäärästä riippuen aikaa on varattava puolesta päivästä koko päivään. Yksi oppilas voidaan kouluttaa noin neljässä tunnissa, ja neljän kanssa menee aikaa yhteensä 6 – 7 tuntia.

Kurssin teoriaosuus alkaa klo 10 aamupäivällä, ja lennot tapahtuvat ruokailutauon jälkeen iltapäivällä.

Kurssin hinta

Tutustumiskurssin hinta on 120€ (sisältää teoriaa ja 2 purjelentoa)

​​

Lisätietoja: Purjelennonopettaja Vesa Kumpulainen, Puh: 040 720 3222

bottom of page