top of page

KERHON HISTORIAA

Varkauden Lentokerho RY on Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistys, tarjoten paikallistasolla ilmailusta kiinnostuneille jäsenille mahdollisuuden ilmailuharrastukseen.

Kerhon johtokunta huolehtii ja päättää kerhon päivittäisistä asioista yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.

Siihen aikaan kun Varkauden Lentokerho perustettiin...

Varkauden Lentokerho ry:n perustava kokous pidettiin 16.2.1961. Lentotoiminta alkoi 1961 Stiegliz moottorilentokoneella. Purjelentotoiminta aloitettiin 1962 Naarajärvellä. Seuraavana kesänä siirryttiin lentämään Joroisiin. Varkauden Lentokerhon kotikenttä onkin ollut siitä lähtien Joroisissa. 60- ja 79-lukujen vaihteessa Lentokerho toimi myös Varkauden Huruslahdelle auratulta jääkiitotieltä.


Lentokerho on koko toimintansa ajan suuntautunut lähinnä purjelentämiseen, joka on ollut toiminnan ydin koko yhdistyksen iän. Purjelennon lisäksi kerhossa on harrastettu laskuvarjohyppäämistä ja moottorilentämistä. Kerhossa on toiminut ajoittain myös lennokkijaos.

Purjelentotoiminnan kulmakivi on uusien purjelentäjien kouluttaminen. Kerho on toimintansa aikana kouluttanut useita kymmeniä purjelentäjiä. Toinen kerhon tukijalka on ollut, vuodesta 1969 moottoripurjehtija Tuulia. Tämä kone on mahdollistanut kerholaisten lentämisen myös talvisin, silloin kun purjelentäminen on meidän leveysasteilla mahdotonta. Purjekoneet hinattiin taivaalle alkuaikoina vintturilla, 70-luvulla siirryttiin lentokonehinauksiin. Kerho on lentänyt moottorikoneilla hinaus- ja kulovalvontalentoja.


Kerholla on ollut omistuksessaan useita purjekoneita: Zapla, Pik-5, Grunau
Baby, Sisilisko 2, Pik-3b, K-7, 16c -Vasama ja Pik 3c Kajava. Lisäksi kerholla oli 1980-luvulla naapurikerholta vuokralla Blanik. Moottoripurjekoneita kerho on omistanut vain edellä mainitun RF-5 Tuulia. Moottorikoneita kerholla on ollut Focke Wulff Stieglitz, Cessna 140, Fairchild Ranger (OH-FCF) ja Karhu 48B (OH-KUA).  Nykyisen kaluston näet kalustosivultamme.

Varkauden Lentokerhon alkutaivalta kuvina 1959-1969

bottom of page