top of page

Purjelentopäivä 19.8.2017

Tule tutustumaan purjelentoon!

Joroisten lentokentällä pidetään purjelentopäivä lauantaina 19.8. klo 10:00-16:00. Lentokentällä on samaan aikaan Elävä Maaseutu -messut, jonka näytteilleasettajana olemme.

Esillä Varkauden Lentokerho ry kalustoa, purjelentosimulaattori, sekä mahdollisuus päästä esittelylennolle lennonopettajan kanssa.

Varaa esittelylento ennakkoon p. 040 553 5400 tai 040 720 3222 tai sähköpostilla koulutus@varkaudenlentokerho.fi.

Esittelylennon hinta on 60 eur ja lennoille pääsee varausjärjestyksessä.

Tapahtumalla on säävaraus ja se on osa Pohjoismaista Purjelentopäivää. Lentojen varapäivänä on sunnuntai 20.8 tai sopimuksen mukaan, mikäli lauantaina ei voi suorittaa esittelylentoja.

Esittelylennolle osallistuvan ikä vähintään 14 v, alle 18 vuotiaalta vaaditaan holhoojan suostumus. Paino vähintään 50 kg ja enintään 110 kg, pituus vähintään 140 cm.

Käy kokeilemassa lentämistä tai keskustelemassa lennonopettajan kanssa voisiko purjelento sopia juuri sinun lajiksesi!

Esillä myös purjelentosimulaattori, jota yleisö voi kokeilla ilmaiseksi kerhon simulaattorivastaavan opastuksella.

Tänä kesänä kerhossamme on purjelentokoulutuksessa 6 peruskurssin oppilasta. Tulevana syksynä alkaa seuraava teoriakurssimme Soisalo-Opistossa, katso lisätiedot opinto-oppaan sivulta 42 ja ilmoittaudu mukaan!

MITÄ ON PURJELENTO?

Purjelento on hauskaa, edullista ja ympäristöystävällistä lentämistä luonnon ehdoilla. Polttoainetta kuluu ainoastaan lennon alussa, kun moottorilentokone tai vintturi hinaa purjelentokoneen taivaalle. Hinauksen jälkeen lentäjä kerää lisää korkeutta kaartamalla nousevassa ilmavirtauksessa eli termiikissä. Nostojen merkkinä kesätaivas täyttyy kumpupilvistä. Puhtaasti lentämällä ja aurinkoenergiaa hyödyntämällä voidaan saavuttaa useiden tuntien lentoaikoja!

Katso lisätietoa purjelennosta täältä!

Varkauden Lentokerhossa voi harrastaa myös ilmailun lajeja: Moottoripurjelento, ultrakevytlento, moottorilento, lennokit/dronet, simulaattorilento. Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele jäsenyyttämme: sihteeri@varkaudenlentokerho.fi !


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page